Összes blogbejegyzés

Tudtad? All about Kanada

2022. október 24. Euronedu

Itt a blogban még nem foglalkoztunk ezzel a hatalmas kiterjedésű országgal, ezért “bemelegítésként” néhány érdekesség, amelyek egy része talán nem lesz újdonság számodra.

Tudtad? Közhelyek a németekről

2022. október 17. Euronedu

A wikiszótár szerint a közhely a következőket jelenti: üres közlés; elcsépelt kifejezés, amely a túlságosan gyakori használat miatt eredeti tartalmát elvesztette; eredetiség nélküli hangzatos mondat. Viszont minduntalan hangoztatjuk és gyakran el is hisszük őket.

Kollégáinknak Feleletválasztós alkalmazások

2022. október 12. Euronedu

A tanórákat színesebbé tehetik a feleletválasztós alkalmazások (tablet, webböngésző, okostelefon stb.), amelyek több felületen elérhetőek. A játékos tanulás (gamification, game-based learning) elfogadott tanulási és tanítási módszer, mivel elősegíti, hogy a diákok jobban teljesítsenek.

Tudtad? Ausztrália élővilága

2022. október 10. Euronedu

mindenkinek. Egy biztos, a kontinensnyi ország élővilága igen különleges. Ennek az az oka, hogy a földrész már a földtörténeti óidő, a paleozoikum végén megkezdte elszakadását a többi kontinenstől.

Tudtad? Liechtenstein

2022. október 03. Euronedu

A Liechtenstein Hercegség Ausztria és Svájc között, a Rajna völgyében fekszik. Uralkodója 1989 óta II. János Ádám fejedelem, akinek székhelye a főváros, Vaduz, mely az ország második legnépesebb városa. A legnépesebb település az országban Schaan.

Tudtad? London Eye

2022. szeptember 26. Euronedu

A London Eye más néven Millenniumi Kerék egy óriáskerék Londonban, melynek építését az EDF Energy szponzorálta. 1999-ben készült el, a nagyközönség számára 2000 márciusában nyitották meg. A London Eye 135 méter magas és 2006 májusáig ez volt a világ legmagasabb óriáskerek

Kollégáinknak Az online óraterv

2022. szeptember 14. Euronedu

Az online óra megtartása sokkal nagyobb kihívás számunkra, mint a hosszú évek alatt rutinszerűen megtartott tantermi órák. Az utóbbi tekintetében rengeteg tapasztalatunk van, miközben folyamatosan lépést tudtunk tartani a módszertani eljárásokkal.

Tudtad? II. Erzsébet

2022. szeptember 12. Euronedu

Erzsébet királynő 1952-ben, 25 évesen került trónra apja, VI. György király halála után. II. Erzsébet, hivatalos megszólítással „Isten kegyelméből Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, más birodalmainak és területeinek királynője”, a Nemzetközösség feje, a hit védelmezője 70 évnyi uralkodás után, 96 éves korában hunyt el.

Tudtad? Max Rudolf Morgenthaler

2022. szeptember 05. Euronedu

Mond ez a név bárkinek bármit is? Nem? Ha azt mondom, hogy élelmiszerkémikus? Még mindig semmi? Na, jó a Nescafé feltalálójáról beszélek, aki lehetővé tette, hogy még nagyon rohanós reggeleken is elfogyaszthassunk egy jó forró kávét. Tejjel, cukorral, vagy ezek nélkül. Ki hogyan szereti.

Kollégáinknak Milyen egy jól működő online óra?

2022. augusztus 31. Euronedu

Az online tanítást is, mint a hagyományos osztálytermi oktatást meg kell tanulni. A passzív ismeretátadó szerepből tanulóközpontú, tanulást támogató szemléletet kell kialakítanunk. Másként kell készülnünk az online órára, más együttműködési szabályokat kell kialakítanunk köztünk és tanulóink között, vagyis újra kell gondolni a tanulási-tanítási folyamatokat.

Tudtad? Glastonbury

2022. augusztus 29. Euronedu

Lassan véget ér a nyár és ezzel a fesztiválszezon is, de mi már most készülünk a jövő évre, ezért ma beszélünk egy kicsit Nagy-Britannia leghíresebb (és sokáig a világ legnagyobb) ún. zöldmezős fesztiváljáról, amely nem csak zenei programokat kínál, hanem ahogy teljes nevéből is következik (Glastonbury Kortárs Előadó-művészeti Fesztivál), számos színházi, táncos vagy irodalmi előadás is várja a látogatókat.

Kollégáinknak Élő és online óra
avagy a Zoom tanterem

2022. augusztus 25. Euronedu

Sok felületet találunk, amelyeken keresztül élő online órákat szoktak tartani, mint például a Webex, a BigBlueButton, a Google Hangouts, a Microsoft Teams és más hasonlók. Most a Zoom tantermi oktatás előnyeit és lényegesebb funkcióit mutatjuk be.

Kollégáinknak Keretrendszer felállítása a digitális oktatásban

2022. augusztus 17. Euronedu

A digitális oktatás során fontos, hogy pontosan meghatározzuk a keretrendszert vagyis azt, hogy milyen felületeken szeretnénk dolgozni, annak érdekében, hogy tanulóink egyszerűbben tudják követni az oktatást. Törekedjünk arra, hogy minél kevesebb felületre hívjuk meg diákjainkat.

Tudtad? Guinness Rekordok Ausztráliából

2022. augusztus 15. Euronedu

A Guinness Rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. A könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját. Mai posztunkban néhány Ausztráliában felállított rekordot nézünk meg.

Tudtad? Kávéházak Bécsben
Hogyan is kezdődött?

2022. augusztus 08. Euronedu

A bécsi kávéház története szorosan összefügg a török ​​hódoltság végével. A legenda szerint az első bécsi kávéház megalapítója egy Georg Franz Kolschitzky nevű lengyel nemes, diplomata volt, aki töröknek álcázva áttörte az ellenséges vonalakat, hogy üzenetet vigyen Lotharingiai Károlynak.

Tudtad? Mozart másképp

2021. február 04. Euronedu

A nevét mindenki ismeri, ahogy azt is mindenki tudja, hogy Salzburgban született (1756. január 27-én), imádta a nőket (saját megfogalmazásában, ha mindenkivel, akivel viszonya volt, össze kellett volna házasodnia, több mint 200 felesége lett volna), egyik leghíresebb műve a Varázsfuvola.

Tudtad? Hal, krumpli, tésztabunda

2021. február 01. Euronedu

Ezek az alapösszetevői a hagyományos fish and chipsnek, ami az 1860-as években indult hódító útjára az Egyesült Királyságból. 1910-re már több mint 25.000 chipsy (a fish and chipset árusító éttermek modern brit szlengbeli elnevezése) kínálta ezt a gyorsan népszerűvé váló ételt elvitelre vagy helyben fogyasztásra.

Tudtad? Mark Twain és a melltartó

2021. január 30. Euronedu

Mark Twain, eredeti nevén Samuel Langhorne Clemens a Missouri állambeli Floridában született 1835. november 30-án, és Reddingben (Connecticut) hunyt el 1910. április 21-én. Foglalkozását tekintve író, újságíró, humorista.

Tudtad? Charles Kuonen függőhíd

2021. január 27. Euronedu

A világ leghosszabb gyalogos függőhídja, Svájc déli részén, Wallis kantonban található, a Matterhorn közelében. A Grabengufer szakadék felett köti össze Zermatt és Grächen településeket.