Guinness Rekordok Ausztráliából

Guinness Rekordok Ausztráliából

Euronedu   | 2022. augusztus 15. |   Tudtad?

A legmagasabb felfújható csúszda

Van, aki megelégszik egy egyszerű otthoni kis csúszdával, de van, akinek másra van szüksége. A világ legmagasabb felfújható csúszdája a Hybrid XL, és Perthben található, 22,4 méter magas (magasabb, mint egy négyemeletes ház).

A Rubik-kocka kirakása

Van, akinek órák alatt sem sikerül, de a 22 éves canberrai Feliks Zemdegs hihetetlen 4,22 másodperc alatt simán megoldja a feladatot. És ha ez nem lenne elég, akkor van egy másik rekordja is, nevezetesen, hogy ő a csúcstartó a Rubik-kocka egykezes kirakásában is: mindössze 6,88 másodpercre van szüksége ehhez a mutatványhoz.

A legtöbb ember egyszerre nézi az éjszakai eget

2018-ban az Australian Broadcasting Corporation (ABC) adott otthont a Stargazing Live műsornak, ahol több mint 40 000 ember figyelte egyidejűleg a Holdat teleszkópokon keresztül országszerte. Ez megdöntötte a legutóbbi, szintén az ausztrálok által felállított rekordot, ahol mindössze 7960 ember vett rajta részt.

A legidősebb ejtőernyős

Szintén Ausztráliában, egészen pontosan Adelaide-ben él az a hölgy, aki 2018-ban 102 évesen és 193 naposan a világ legidősebb ejtőernyős ugrója lett, Irene O'Shea. A rekorderi címet egyébként az amerikai Kenneth Meyertől hódította el, aki 102 éves és 172 napos volt ugrásának idején.

A legnagyobb desszert pizza

A Crust Pizza tartja a világ legnagyobb desszertpizzájának rekordját, amelynek elkészítése 20 szakácsának 16 órájába telt. Az eredmény pedig egy 46,6 méter hosszú (vagyis 2000 szeletes) desszert pizza csokoládéval, eperrel és tejszínnel, amit a szerencsés Gold Coast nézői fogyaszthattak el.

A legtöbb fekvőtámasz egy óra alatt

Szintén Gold Coaston, a helyi fitneszfanatikus Jarrad Young 2806 fekvőtámaszt csinált egy óra alatt. Fáradtak vagyunk, ha csak rá gondolunk.