Blog: Kollégáinknak

Kollégáinknak Feleletválasztós alkalmazások

2022. október 12. Euronedu

A tanórákat színesebbé tehetik a feleletválasztós alkalmazások (tablet, webböngésző, okostelefon stb.), amelyek több felületen elérhetőek. A játékos tanulás (gamification, game-based learning) elfogadott tanulási és tanítási módszer, mivel elősegíti, hogy a diákok jobban teljesítsenek.

Kollégáinknak Az online óraterv

2022. szeptember 14. Euronedu

Az online óra megtartása sokkal nagyobb kihívás számunkra, mint a hosszú évek alatt rutinszerűen megtartott tantermi órák. Az utóbbi tekintetében rengeteg tapasztalatunk van, miközben folyamatosan lépést tudtunk tartani a módszertani eljárásokkal.

Kollégáinknak Milyen egy jól működő online óra?

2022. augusztus 31. Euronedu

Az online tanítást is, mint a hagyományos osztálytermi oktatást meg kell tanulni. A passzív ismeretátadó szerepből tanulóközpontú, tanulást támogató szemléletet kell kialakítanunk. Másként kell készülnünk az online órára, más együttműködési szabályokat kell kialakítanunk köztünk és tanulóink között, vagyis újra kell gondolni a tanulási-tanítási folyamatokat.

Kollégáinknak Élő és online óra
avagy a Zoom tanterem

2022. augusztus 25. Euronedu

Sok felületet találunk, amelyeken keresztül élő online órákat szoktak tartani, mint például a Webex, a BigBlueButton, a Google Hangouts, a Microsoft Teams és más hasonlók. Most a Zoom tantermi oktatás előnyeit és lényegesebb funkcióit mutatjuk be.

Kollégáinknak Keretrendszer felállítása a digitális oktatásban

2022. augusztus 17. Euronedu

A digitális oktatás során fontos, hogy pontosan meghatározzuk a keretrendszert vagyis azt, hogy milyen felületeken szeretnénk dolgozni, annak érdekében, hogy tanulóink egyszerűbben tudják követni az oktatást. Törekedjünk arra, hogy minél kevesebb felületre hívjuk meg diákjainkat.